Članak

Kukavica: Vlast ne puca na NATO pitanju, na toj temi se održava

Govoreći o političkoj situaciju u BiH Kukavica je rekao da ozbiljnosti fali i glasačima i političarima, ocjenjujući da do promjena u zemlji neće doći dok “mi ne promijenimo odnos prema zemlji.” 

SARAJEVO, (Patria) – Pisac i kolumnista Edin Urjan Kukavica ocjenjuje da je žalosno da su se važni datumi Bosne i Hercegovine sveli na neradni dan.

“Mislim da bi trebalo unijeti malo više kreativnosti, malo više mašte, malo bolje pogledati kalendar bh. historije pa vidjeti da gotovo svaki dan u godini ima neku svoju značajnu historijsku referencu i referirati se, bilo kroz obrazovni, bilo kroz kulturni, bilo kroz informativni segment našeg življenja”, rekao je Kukavica za N1 televiziju, dodajući da ono što se događalo “u našoj prošlosti, mogli bismo to iskoristiti u sadašnjosti i reflektirati u budućnosti.” 

“Zaboravljanjem prošlosti, zaista ćemo se izgubiti u sadašnjosti", istakao je Kukavica.

Govoreći o političkoj situaciju u BiH Edin Urjan Kukavica je rekao da ozbiljnosti fali i glasačima i političarima, ocjenjujući da do promjena u zemlji neće doći dok “mi ne promijenimo vlastito stanje, i odnos prema zemlji.” 

Poručio je da ne očekuje da će biti realiziran Sporazum kojeg su prije nekoliko dana potpisali predsjednici etno-nacionalnih partija u BiH.

Vlast u Bosni i Hercegovini, ocijenio je Kukavica, ne puca ni na NATO putu BiH ni na proslavi 9. januara, o čemu se posljednjih godina uvijek iznova vodi polemika, već su to teme na kojima se vlast održava.

“Niko u ovoj zemlji, ni ljevica ni desnica, ni nešto između, nema domišljenu ideju šta sutra, čak i kada bi osvojili vlast. Zbog toga nema protesta, zbog toga nema elite, zbog toga nema promjene vlasti, zbog toga nema promjene u opoziciji, i svima koji su u tim strukturama je cilj održavanje statusa quo”, smatra Kukavica.

#BiH