Članak

Šetnja za Dženana Memića - otac Muriz: Cijeli dan mislim kako bi izgledalo da je tu

“Ne moram vam pričati kako je Murizu, Muneveri i Arijani danas. Danas je Bajram i Dženanov rođendan”, kazala je Dženita Memić. 

SARAJEVO, (Patria) - U Velikoj Aleji na Ilidži večeras je održana memorijalna šetnja u znak sjećanja na ubijenog mladića Dženana Memića, koji bi danas napunio 25 godina. 

Šetnja je organizovana od “Ranjenog kamena” kroz Veliku Aleju, a simboličnih 25 balona pušteno je na početku Aleje.

Dženita Memić, Dženanova rodica zahvalila se prisutnima i kazala da je i ove godine bila planirana 2. Noćna utrka, ali da je odgođena zbog Kurban - bajrama. 

“Hvala vam svima što ste došli. Nismo očekivali ovoliki broj. Mislili smo da će biti samo porodica i uži krug prijatelja. Ali izgleda da je taj krug prijatelja puno veći”, poručila je Memić. 

Ona je najavila da će trka biti održana naredne godine i kazala da je formirano Udruženje “Dženan Memić”, koje će organizovati utrku, ali obavljati i druge aktivnosti. 

“Ne moram vam pričati kako je Murizu, Muneveri i Arijani danas. Danas je Bajram i Dženanov rođendan. Zato smo se sastali danas da to obilježimo i pokažemo da smo idalje tu i da još tragamo”, kazala je Dženita Memić. 

Dženanov otac Muriz Memić također se zahvalio i kazao da je broj okupljenih znak da nikada neće ostati sam. 

“Obećao sam da nikada neću stati. Evo danas na Bajram i Dženanov rođendan molim Allaha da usliša da se ovo riješi. Na današnji dan mi je baš najteže i cijeli dan mislim kako bi izgledalo da je Dženan živ”, poručio je Memić. 

Prisutne je zamolio da Fatihom i minutom ćutnje odaju počast Dženanu, Davidu, Editi i Selmi, kao i svoj drugoj stradaloj djeci. 
 

#BiH