Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 19.11.2014 10:00:43

Almir Mirojević optužen da je uzimao novac za zapošljavanje u KCUS

Klinički centar: Prikupljen dovoljan broj dokaza protiv optuženog

Odjel privrednog kriminaliteta Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo je nakon provedene istrage prikupio dovoljan broj dokaza te podigao optužnicu protiv Almira Mirojevića, zaposlenika u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) zbog počinjenja krivičnog djela protivzakonito posredovanje iz člana 382.stav 3. u vezi st. 2. KZ FBiH, a sve u vezi čl. 55. KZ FBiH, saopćeno je iz Tužilaštva KS, prenosi bh. novinska agencija Patria. 

-Optuženi se tereti da je u periodu oko 07.03.2014.godine do 12.05.2014.godine, te u periodu od 16.09.2014. do 25.09.2014.godine kao zaposlenik KCUS-a, koristeći svoja poznanstva sa utjecajnim zaposlenicima Kliničkog centra stečena kroz dugogodišnje radno iskustvo, svjestan zabranjenosti svog djela htio njegovo počinjenje, tako što je iskoristio svoj utjecajni položaj i u više navrata ostvario kontakte sa jednom uposlenicom Kliničkog centra te dogovorio uslugu posredovanja u zapošljavanju njenog sina u isti, tako što je za tu uslugu uzeo i primio novac.

Dakle, koristeći svoj utjecajni položaj u institucijama u Federaciji posredovao da se učini službena radnja koja se ne bi smjela učiniti, a za učinjenje tog krivičnog djela je primljena nagrada, čime je počinio krivično djelo Protivzakonito posredovanje iz čl. 382. st. 3. u vezi st. 2. KZ FBiH, a sve u vezi čl. 55. KZ FBiH.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je predmetnu optužnicu, te zakazao ročište za izjašnjenje o krivnji optuženog za 22.12.2014.godine.

 

 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android