Članak

Pucnjava u Teksasu, više ubijenih i ranjenih

Glasnogovornik lokalne policije je objavio da je pucnjava okončana i da je privedena jedna osoba.

TEKSAS, (Patria) - Više osoba je ubijeno u trgovačkom centru u El Pasu u Teksasu, a policija je privela jednog muškarca osumnjičenog za napad.

U subotu ujutro došlo je do pucnjave na području trgovačkog centra Cielo Vista u Teksasu u blizini granice s Meksikom, a u izvještajima se također navodi da je do pucnjave došlo i u susjednom Walmartu. Iz ureda gradonačelnika priopćeno je da je upucano najmanje 22 ljudi, a američki mediji izvješćuju o više ubijenih ne navodeći točan broj. Među žrtvama ima i djece.

Glasnogovornik lokalne policije je objavio da je pucnjava okončana i da je privedena jedna osoba.

Gradonačelnik El Pasa Dee Margo je ranije rekao da su privedene tri osobe, no policijski narednik Robert Gomez kasnije je rekao da je priveden jedan muškarac te da policija vjeruje da je bio sam. Neki lokalni mediji su izvijestili da je priveden 21-godišnji bijelac i da je pucao jurišnom puškom AK-47. RT navodi da je napisao manifest i da mu je uzor napadač iz Christchurcha. U manifestu je najavio kako će njegov krvavi pohod biti odgovor na 'invaziju Hispanoamerikanaca na Teksas'.

"Situacija je promjenjiva i dinamična. Za sada ne mislimo da ima više osumnjičenika no to se može promijeniti", rekao je Gomez.

"Primarno pretražujemo Walmart, ali i obližnji trgovački centar. Zapravo cijelo područje", rekao je glasnogovornik policije Enrique Carillo. 

"Nema aktivne pucnjave, ali ne možemo potvrditi da je područje sigurno u ovom trenutku", rekao je Carillo i dodao da je upucano više od 20 osoba, ali da ne može potvrditi točan broj smrtno stradalih. 

SAD se nastavlja hvatati u koštac s nasiljem i masovnim pucnjavama. 

Prošli vikend je napadač ubio četiri osobe, a ozlijedio 12 na godišnjem festivalu češnjaka u Gilroyu u Kaliforniji. 

Američki predsjednik Donald Trump oglasio se na Twitteru napisavši da su vijesti o masovnoj pucnjavi u El Pasu "jako loša i da je puno ubijenih". 

#Svijet