Članak

Potvrđeno: Podmetnuti požari u sarajevskim kladionicama

Utvrđeno je da su kroz izloge objekata ubačene staklene boce sa zapaljivom tečnošću.

SARAJEVO, (Patria) – Uzrok požara u četiri sarajevske sportske kladionice koje su izgorjele u protekla skoro dva mjeseca je namjerna paljevina, utvrdio je stručnjak protivpožarne zaštite, saznaje Novinska agencija Patria. 

Utvrđeno je da su kroz izloge objekata ubačene staklene boce sa zapaljivom tečnošću. U sve četiri kladionice do požara je došlo u ranim jutarnjim satima. Počinioci još uvijek nisu otkriveni.  

Prvi požar izbio je početkom juna u ulici Kranjčevića u prostorijama sportske kladionice "Sport Plus".

"Tom prilikom je ustanovljeno da je do požara došlo u vremenskom periodu od 05.06.2019. od 22.00 sata do 06.06.2019. godine do 02.50 sati, te da je najvjerovatnije kamenom, koji je pronađen u unutrašnjosti objekta, razbijen stakleni portal na ulaznim vratima", saopćeno je iz MUP KS.

U noći sa 17. na 18. juni došlo je do požara u sportskoj kladionici „Wwin“ na Ciglanama koja je u potpunosti izgorjela. U noći sa 21. na 22. juli u ulici Bulevar Meše Selimovića došlo je do požara u objektu sportske kladionice “Premier”. Na objektu koji je skoro u potpunosti izgorio nastupila je velika materijalna šteta. 

I posljednji četvrti požar u sportskoj kladionici „Bet Live“ prijavljen je u noći sa 29. na 30. juli u 03,35 sati.

"Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog požara", saopćeno je iz MUP KS nakon požara u sportskim kladionicama. 

#CrnaHronika