Članak

Pobjednik Festivala Ilidža 2019 je Asmir Muhadžer s pjesmom 'Jabuka'

Sutra je na programu revijalna noć „Velikani narodne muzike - Festivala Ilidža 2019".

SARAJEVO, (Patria) - U okviru Festivala narodne muzike Ilidža na Ljetnoj pozornici pred mnogobrojnom publikom održana  je "Takmičarska noć narodne muzike - Festival Ilidža 2019.“ Pobjednik je  Asmir Muhadžer iz Sjenice koji je pjevao pjesmu "Jabuka". Nagradnu plaketu pobjednicima je uručio načelnik općine Ilidža Senaid Memić. Pobjednik Ilidže 2019 dobio je nagradu od 5.000 KM i snimanje TV spota za pjesmu u produkciji Hayat TV.

Sedamnaest takmičarskih numera koje je odabrala komisija za selekciju pjesama na osnovu konkursa, otpjevane su večeras na sceni ilidžanskog festivala. Autori, aranžeri, tekstopisci i interpretatori iz regiona predstavili su se na najbolji način i pokazali da narodnu pjesmu nose u srcu i duši.

Žiri u sastavu Ana Babić, Hanka Paldum, Armin Šaković, Mustafa Šantić, Ognjen Bomoštar, Fahrudin Pecikoza, Semir Cerić, Ivica Šarić i Nedžad Imamović imali su težak zadatak da odaberu najbolje u 5 pojedinačnih kategorija i ukupnog pobjednika. Žiri je dodijelio priznanje za najbolji aranžman Halidu Hajdukoviću, nagrada za najbolju muzika i najbolji tekst otišla je u ruke Muje Hodžića za pjesmu "Rano moja nepreboljens", najbolji izvođač je Sadik Hasanović, dok je nagradu publike osvojio Namik Husnić. 

Sutra je na programu revijalna noć „Velikani narodne muzike - Festivala Ilidža 2019". Ulaz za sve posjetioce je besplatan, a direktan prijenos možete pratiti od 20.00 sati na Hayat TV.

#Lifemagazin