Članak

SFK 2000 Sarajevo i Općina Stari Grad pokrenut će žensku fudbalsku ligu za osnovce

Za podršku u radu ovog kluba, gošće su načelniku Ibrahimu Hadžibajriću uručile simboličan poklon, dres kluba sa brojem 1.

SARAJEVO, (Patria) - Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić primio je danas predstavnice SFK 2000 Sarajevo koji je najuspješniji bosanskohercegovački ženski fudbalski klub sa 17 uzastopnih titula prvakinja BiH. Pored podrške koju Općina pruža ovom klubu, u budućnosti bi se saradnja mogla proširiti i na organizaciju ženske fudbalske lige u Starom Gradu. Kako Općina Stari Grad godinama uspješno realizuje fudbalsku, košarkašku, odbojkašku, šahovsku i stonotensku ligu svojih osnovaca, na današnjem sastanku je dogovoreno pokretanje i ženske fudbalske lige. S obzirom na iskustvo, znanje i nevjerovatne uspjehe ovog kluba, nosioci glavnih aktivnosti bit će SFK, uz podršku Općine.

“Nema boljeg ambasadora Bosne i Hercegovine u svijetu od sporta. Mi smo svjesni toga i zato tako puno ulažemo u našu djecu. Kroz naše lige već se mogu prepoznati pravi talenti koji će jednog dana ostvarivati svjetske uspjehe. Imamo namjeru omogućiti i učenicama naših škola da se okušaju u fudbalu i sa SFK Sarajevo ćemo pokrenuti žensku fudbalsku ligu,” kazao je Hadžibajrić.

U ime SFK 2000 Sarajevo sastanku su prisustvovale Anela Potura, potpredsjednica uprave, Azra Numanović, generalni sekretar kluba i Vildana Imamović, tehnički direktor. Istakle su da SFK Sarajevo može preuzeti na sebe obaveze organizacije lige.

“Odavno smo željeli pokrenuti neku vrstu lige i turnira za djevojčice i ovo je odlična ideja. Prošle godine pokrenule smo trening školu za djevojčice koju pohađa zaista puno djevojčica. Sve naše trenerice su educirane i imaju UEFA licence”, kazale su.

Inače, i ove godine, SFK 2000 Sarajevo bit će domaćin turnira grupne faze UEFA Lige prvaka za žene koja je veliki sportski događaj u Evropi. UEFA je prepoznala veliki potencijal u SFK 2000 Sarajevo, pa se ovaj klub nalazi  među 25 najboljih klubova u Evropi.

Istakle su kako im podrška lokalne zajednice zaista puno znači kako i radu, tako i u budućim planovima za razvoj, a planovi su, između ostalog, pokretanje Regionalne lige i otvaranje fun shopa u Sarajevu. Za podršku u radu ovog kluba, gošće su načelniku Ibrahimu Hadžibajriću uručile simboličan poklon, dres kluba sa brojem 1.

#Sport