Članak

Na 25. SFF-u bit će prikazano 270 filmova iz 56 zemalja

Ovogodišnji SFF počinje svjetskom premijerom bh. filma 'Sin' rediteljice Ines Tanović 16. avgusta u sklopu Open Air programa.

SARAJEVO, (Patria) - Do početka 25. jubilarnog izdanja Sarajevo Film Festivala ostalo je još petnaest dana, a posljednje pripreme za dolazak učesnika i gostiju iz cijelog svijeta privode se kraju. Ovogodišnji Sarajevo Film Festival odvija se pod motom "Sarajevo, mon amour" - "Sarajevo, ljubavi moja". Direktor SFF-a Mirsad Purivatra danas je kazao da će biti prikazano 270 filmova u 18 različitih programa iz 56 zemalja svijeta sa velikim brojem svjetskih i međunarodnih premijera. 

Ovogodišnji SFF počinje svjetskom premijerom bh. filma 'Sin' rediteljice Ines Tanović 16. avgusta u sklopu Open Air programa. Dolazak na SFF potvrdilo je više od 1.300 gostiju. 

Predsjednik Povjereništva Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur kazao je kako su ove godine napravili regionalnu promociju festivala.

"Kada bih poželio Turističkoj zajednici najbolje poslovanje, onda bih poželio da nam sve bude kao Sarajevo Film Festival i saradnja s njima. Ne postoji mjesto u kojem smo bili i prezentovali Sarajevo, a da ljudi nisu čuli za Sarajevo Film Festival", rekao je Muzur.

Turistička zajednica KS ove godine će prvi put finansirati nagradu Srce Sarajeva za najbolji igrani film.

U noći zatvaranja SFF-a 23. avgusta Sarajlije i brojne goste zabavljat će svjetski poznati DJ Solomun i to s balkona Vječne vatre. 

Turistička zajednica KS Zemaljskom muzeju BiH uručila je vaučer od 100.000 KM.

On-line prodaja ulaznica za sve filmove u programu 25. Sarajevo Film Festivala počinje 3. augusta od 12:00 sati putem web stranice Festivala. Prodaja ulaznica u Glavnom Box Officeu počinje 9. augusta u 10 sati.

#Lifemagazin