Članak

Na sarajevske skokove dolaze svjetski prvaci Red Bull Cliff Divinga

Platforma s koje će skakači izvoditi skokove visoka je 18 metara. 

SARAJEVO, (Patria) - Učešće na sportsko - turističkoj manifestaciji “Bentbaša Clif Diving 2019" koja će se održati u subotu 03.08. s početkom u 14 sati na sarajevskoj Bentbaši svoj dolazak su potvrdili i trostruka prvakinja Red Bull Cliff Diving, osvajačica zlatne medalje sa nedavno održanog Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji i trenutno vodeća u ukupnom poretku za 2019. godinu Rhiannan Iffland iz Australije, te svjetski prvak Red Bull Cliff Diving 2017. godine, osvajač bronzane medalje sa Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji, pobjednik prvog takmičenja Red Bull Cliff Diving u Mostaru i trenutno drugoplasirani u ukupnom poretku Meksikanac Jonathan Paredes. Dolazak su najavili i drugi brojni takmičari. 

"Kao najavljeno iznenađenje, svoje umijeće u izvođenju skokova u vodu publici na Bentbaši, Rhiannan i Jonathan predstavit će u revijalnom dijelu programa. Na taj način oni će dati svoj
doprinos cjelokupnom eventu i ujedno najaviti Red Bull Cliff Diving takmičenje u Mostaru. Sigurni smo da će slika sa Bentbaše obići svijet, te da ćemo uživati u izvedbi skokova, izjavio je organizator Dino Bajrić.

Platforma s koje će skakači izvoditi skokove visoka je 18 metara. Ovo je peti put da se na sarajevskoj Bentbaši organiziraju visinski skokovi. 

Općina Stari Grad je pokrovitelj takmičenja Bentbaša Cliff Diving za koje se sredstva planiraju na godišnjem nivou.

#Sport