Članak

Milanović: Moguće da je izjava predsjednice autentična, kad su uvidjeli štetu, pokušavaju se izvući

Kad se ide na Bliski istok, ne treba puno pričati. Ovo je bilo nekorektno od strane domaćina koji nam je strateški partner

ZAGREB, (Patria) - Kad se ide na Bliski istok, ne treba puno pričati. Ovo je bilo nekorektno od strane domaćina koji nam je strateški partner, a takvima smo ih mi proglasili. Nezamislivo mi je da se nakon zatvorenog sastanka dvaju presjednika ovakve stvari objavljuju u novinama. To se nikad ne događa", izjavio je za zagrebački studio N1 televizije bivši premijer Hrvatske i kandidat za predsjednika Hrvatske Zoran Milanović,  komentarišući navodnu izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da u Bosni i Hercegovini vlada militantni islam.

Izjava se pojavila u listu Jerusalem Post toko posjete hrvatske predsjednice Izraelu, dok je Grabar-Kitarović naknadno demantirala da je izjavila tako nešto.

"Moguće da je autetično, pa kad su vidjeli da su uvrijedili gosta, onda su to odlučili malo ublažiti, pogledati, zglajzati. Oni se njoj trebaju ispričati, a ona mora opreznije paziti što priča i s kim priča, jer ovo nije šator, ovo su državnički poslovi", rekao je Milanović.

Istaknuo je da se hrvatskoj predsjednici već više puta dogodilo da ima nesporazum u izjavama u medijima. "Očito imamo problem u komunikaciji. Sam si na kraju odgovoran za ono što se dogodi, ali prepričan je zatvoreni sastanak i kad su vidjeli da se dogodila šteta, onda se pokušavaju izvući. Glavni problem je da nam se ne navuče neka nevolja na glavu, jer sve te priče su vrlo osjetljive i samo ne treba da nam se dogodi nered, da ne zapalimo neku šibicu, jer mi nismo zemlja koja se treba gurati u prvi red u ovakvim stvarima", rekao je Milanović, prenosi Novinska agencija Patria.
 

#Region