Članak

EUROFARM Centar nabavio najsavremeniji CT uređaj u regionu, popust za prvih 200 termina

Aparat je pogodan za preglede pedijatrijskih pacijenata.

SARAJEVO, (Patria) - Najveća bh. privatna zdravstvena ustanova EUROFARM Centar na tržište Bosne i Hercegovine uvela je CT uređaj Canon Aquilion One – najsavremeniji aparat ove vrste u našem regionu. CT Aquilion One omogućava brze i jednostavne CT preglede i dijagnostiku svih organskih sistema uz 3D snimke, te je idealan uređaj za dijagnostičko snimanje organa u pokretu, kao što su srce i pluća, uz smanjenje količine kontrasta u odnosu na one koji se koristi pri klasičnim CT snimanjima.

Zbog čak 85% manje zračenja u odnosu na standardne CT uređaje te minimalnih arterfakata pomjeranja, aparat je pogodan za preglede pedijatrijskih pacijenata. Također, na ovom CT uređaju je moguće izvršiti i virtuelnu kolonoskopiju (bezbolna i neinvazivna metoda u dijagnostici oboljenja debelog crijeva) i bronhoskopiju (dijagnostika oboljenja disajnih puteva).

Prema riječima izvršnog direktora EUROFARM Centra, Kenana Kekića, ovaj CT uređaj će olakšati preglede velikom broju pacijenata u našoj zemlji i s ponosom ističe da je ovo najsavremeniji CT uređaj u našem regionu.

„Odluka EUROFARM Centra o nabavci ovog CT uređaja je dio naše strateške odluke da pacijentima ponudimo najbolju uslugu u regionu. To je moguće samo uz vrhunsku opremu ali i vrhunske stručnjake koji čine Eurofarm tim“ ističe Kekić.

Sa CT Aquilion One uređajem možete izvršiti snimanje abdomena i male zdjelice torakalnih organa, mozga, uha, oka, paranazalnih sinusa, vrata te CT kičme, svih kostiju, zglobova i mišića, a posebno je pogodan za koronarografije (dijagnostička pretraga krvnh sudova srca) i angiografije svih krvnih sudova (nogu, ruku, vrata, mozga, stomaka i grudnog koša).

Kako bi ovu uslugu iskoristio što veći broj građana naše zemlje, EUROFARM Centar je omogućio popust od 40% za prvih 200 zakazanih termina, a pregledi će se obavljati u modernom radiološkom centru ove ustanove u Sarajevu, u poslovnoj jedinici UNITIC, na adresi Fra Anđela Zvizdovića 1.

Rezervacije termina je moguće izvršiti telefonskim putem pozivom na broj 033 296 375/379 ili online, putem linka: https://poliklinika.eurofarmcentar.ba/zakazite-termin-2/#pj-Unitic

#Biznis