Članak

Lutrija BiH već devet godina partner Sarajevo Film Festivala

Purivatra je direktoru Lutrije BiH poklonio i majicu sa sloganom 25. Sarajevo Film Festivala "Sarajevo mon amour". 

SARAJEVO, (Patria) – Povodom zvaničnog potpisivanja ugovora o partnerstvu između Lutrije Bosne i Hercegovine i Sarajevo Film Festivala, večeras je u prisustvu predstavnika obje kompanije, u prostorijama Caffea Meeting Point održano predfestivalsko druženje. 

U festivalskom ozračju i opuštenoj atmosferi predstavnici SFF-a i Lutrije BiH imali su priliku da se međusobno druže ali i da okušaju sreću u igri SuperLoto koju su zajednički pratili u direktnom prijenosu. Sreću u navedenoj igri okušali su i direktori obje kompanije Edhem Pašukan i Mirsad Purivatra koji su ujedno izrazili i zadovoljstvo zbog nastavka saradnje koja traje već devet godina. 

„Ponosni smo na dugogodišnju saradnju sa Sarajevo Film Festivalom te izražavamo zadovoljstvo što doprinosimo razvoju filmske umjetnosti i pružamo priliku mladim ljudima da prezentuju svoje autorske radove. Želimo još mnogo godina uspjeha, mnogo lijepih projekcija i onoga što čini vašu branšu, a mi smo tu da uveselimo i zadovoljimo ljude i damo mogućnost za zabavu“, kazao je Edhem Pašukan dodavši da je Lutrija BiH dio lijepe priče grada Sarajeva i regiona. 

Direktor SFF-a kazao je da je već riječ o tradicionalnom partnerstvu koje ulazi u desetu godinu saradnje. 

„Zadovoljstvo je biti partner s liderom na tržištu, a Lutrija BiH jeste lider u svakom pogledu po uslugama, po profesionalnosti, transparentnosti. U jubilarnoj godini ponosno slavimo sa našim višegodišnjim partnerom, koji je uvijek iskazivao visoki stepen društvene odgovornosti, iščekujući zajedničke nove poslovne iskorake i uspjehe, izjavio je Mirsad Purivatra. 

Purivatra je direktoru Lutrije BiH poklonio i majicu sa sloganom 25. Sarajevo Film Festivala "Sarajevo mon amour". 

#Lifemagazin