Članak

Boris Tadić: Ekstremisti koji podržavaju ratne zločince su kriminalni milje 

Advokat Vladimir Đukanović kritikovao je Tadića, pitajući da li je i on, Đukanović, iz tog kriminalnog miljea? 

BEOGRAD, (Patria) – Šef Biroa za koordinaciju rada službi sigurnosti Srbije Nebojša Stefanović najavio je da će iznijeti na konferenciji za medije u utorak sve podatke o prisluškivanju Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića u vrijeme dok su bili u opoziciji.

„Iznoseći da ima dokaze da su Nikolić i on prisluškivani kao opozicija, Vučić je 'zaboravio' da napomene ključnu stvar - da li govori o protuzakonitom ili zakonitom prisluškivanju kada je stupao u kontakt sa osobama iz kriminalnog miljea, koji su bili pod sudskim mjerama“, odgovorio je bivši predsjednik Srbije Boris Tadić.

„Jedina mogućnost da su Nikolić i Vučić bili prisluškivani u pojedinim trenucima jeste kada su stupali u komunikaciju sa kriminalcima i različitim prekršiteljima zakona, od onih koji su sakrivali haške optuženike, odnosno podržavali takvu vrstu nezakonitih radnji, do onih koji su vršili kriminalne radnje. Zašto to govorim. Pa poznato je da su kriminalci finansirali kampanju i Nikolića i Vučića u vremenu naših mandata, da su uspijevali to uradi i iz inostranstva, da su imali tajne sastanke u inostranstvu. Poznati sastanak sa gospodinom Subotićem Canetom u hotelu Ric i sličnih drugih okolnosti da ne podsjećam. Uostalom, Nikolić je govorio da su ga tajkuni finansirali, pominjao je Miškovića i pominjao je druge tajkune iz Republike Srbije. Mi to nismo radili, trpjeli smo optužbe raznih političkih protivnika u našim mandatima. To je sadašnja vlast a tadašnja opozicija“, rekao je Tadić.

Advokat Vladimir Đukanović kritikovao je Tadića, pitajući da li je i on, Đukanović, iz tog kriminalnog miljea? 

„Prisluškivali su ga tako što su mene stavljali na mjere“, rekao je Đukanović.

„Da, u svakoj normalnoj i pravnoj državi, ekstremisti koji podržavaju optužene za najteže ratne zločine i pozivaju na nasilje jesu kriminalni milje i pod mjerama“, odgovorio je bivši predsjednik Srbije, prenosi Novinska agencija Patria.

#Region