Članak

Hadžibajrić dočekao učesnike biciklističkog maratona iz Srbije

Inače, biciklistički maraton krenuo je iz Kragujevca 24. jula, a njihov krajnji cilj je Mostar gdje planiraju stići za dva dana,

SARAJEVO, (Patria) - Učesnici 16. tandem biciklističkog maratona Kragujevac - Užice - Višegrad - Sarajevo - Mostar 2019 dočekani su danas u Starom Gradu. Već godinama vesele učesnike maratona dočekuje načelnik Ibrahim Hadžibajrić sa saradnicima.

Obezbijeđeno im je osvježenje i smještaj za večeras, gdje će se odmoriti za posljednju etapu ovog napornog maratona do Mostara.

“Želim vam dobrodošlicu u Sarajevo i nadam se da ćete se osjećati kao kod kuće. Želim i da vam nastavak puta prođe bez problema i da uspješno završite maraton,” kazao je Hadžibajrić.

Inače, biciklistički maraton krenuo je iz Kragujevca 24. jula, a njihov krajnji cilj je Mostar gdje planiraju stići za dva dana, te prisustvovati tradicionalnim skokovima sa Starog mosta.
Prenoseći svoje impresije sa puta koji su prešli od Kragujevca do Sarajeva, Marko Pavlović, biciklista i skakač Paraolimpijske akademije “Junior”, kazao je da ovaj maraton voze srcem i da im ništa nije teško.

“Mi dolazimo u sjajnom sastavu odgovornih, obrazovanih i uspješnih ljudi. Hvala vam puno jer nas uvijek srdačno dočekate i pomognete nam“, kazao je.

Tom prilikom uručio je Hadžibajriću prigodne poklone i plaketu kao znak zahvalnosti za podršku i saradnju.

Tandem biciklistički maraton “Kragujevac - Mostar 2019“ startovao je 24. jula ispred Centra za sport i rehabilitaciju OSI “Iskra“. Četiri etape puta tri tandem i 20 biciklista u pratnji stručne ekipe vozit će preko 400 kilometara. Šesnaesti tandem maraton voze biciklisti iz Jagodine, Leskovca, Čačka, Kraljeva i Italije.

Pokrovitelji manifestacije su, kao i prethodnih godina, gradovi Kragujevac i Mostar, te gradovi i općine kroz koje biciklisti prolaze - Užice, Višegrad i Općina Stari Grad.

#Lifemagazin