Članak

Lana Prlić: Pokazala sam više ljubavi prema BiH nego Lagumdžija u posljednjih 20 godina

Bivši predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija optužio je aktuelnog predsjednika Nermina Nikšića da loše upravlja strankom

MOSTAR, (Patria) – SDP-ova zastupnica u Parlamentu Federacije BiH Lana Prlić poručila je da je kroz svoj politički angažman pokazala više hrabrosti i ljubavi prema Bosni i Hercegovoni nego bivši predsjednik te partije Zlatko Lagumdžija u zadnjih 20 godina.

„Danas je na N1 bivši predsjednik SDP i današnji predsjednik SPD-a izjavio da je on u Predsjedništvu imao dva Komšića, dok danas u Predsjedništvu partije sjede Prlić i Boban. Da napomenem da dok je gospodin Lagumdžija bio predsjednik u martu/aprilu 2014. godine Ivan i ja smo stajali na bini Doma mladih isto ponosno kao i danas“, poručila je Prlić.

„I evo još jedna informacija za Vas gospodine Lagumdžija, prvi put ikada SDP ima zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH iz Gruda, a to je upravo Ivan Boban, pored kojeg ću uvijek ponosno stajati i s kojim ću zajedno raditi i graditi državu za sve nas“, poručila je Prlić, optužujući Lagumdžiju za fašizam.

Bivši predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagundžija optužio je aktuelnog predsjednika Nermina Nikšića da loše upravlja strankom, ocijenio je da je SDP izgubio multietnički karakter kao i to da je stranka doživjela deintelektualizaciju kadra, dok je neke od članova SDP-a optužio za saradnju sa obavještajnim službama zemalja iz susjedstva, prenosi agencija Patria.
 

#BiH