Članak

Kasumović: Oživio sam Zenicu u društvenom i kulturnom smislu

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas u svome kabinetu Lars - Gunnara Wigemarka

ZENICA, (Patria) - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas u svome kabinetu Lars - Gunnara Wigemarka, specijalnog predstavnika Evropske unije i šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Kasumović i Wigemark su razgovarali o pokretanju pilot projekta elektronskog glasanja na predstojećim lokalnim izborima, poboljšanju privrednog ambijenta u Zenici te o saradnji Grada Zenica sa Zeničko-dobojskim kantonom.

Gradonačelnik Kasumović upoznao je ambasadora Wigemarka o najznačajnijim aktivnostima Gradske uprave Zenica.

"Ono što je meni kao Gradonačelniku najbitnije je da su građani Zenice prezadovoljni mojim radom. Otkako sam preuzeo mandat, riješio sam sve kapitalne projekte. Tu prije svega mislim na višedecenijski problem zagrijavanja stambenih i poslovnih objekata, vodosnabdijevanje i prezaduženost. Stabilizovao sam budžet, ukinuo finansiranje političkih stranaka i oživio grad u društvenom i kulturnom smislu", kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Dodao je kako je Gradska uprava Zenice poduzela niz mjera za unaprjeđenje poslovnog ambijenta.

"Sretan sam što sam sa svojim saradnicima postigao da je Zenica najpovoljnija za ulaganje. Prije samo nekoliko dana u Poslovnoj zoni smo prodali 17 neizgrađenih građevinskih parcela. Implementacijom projekta LIFE smanjili smo administrativne takse za usluge koje pružamo našim građanima, ali i investitorima. Od preuzimanja dužnosti Gradonačelnika, u Zenici je otvoreno oko 2900 radnih mjesta", rekao je gradonačelnik Kasumović.

Ambasador Wigemark je pohvalio inicijativu gradonačelnika Kasumovića za uvođenje elektronskog glasanja, gdje bi Zenica bila prvi grad u BiH u kojem bi se spriječio svaki vid nepravilnosti u izbornom procesu. Posebno pohvalno ambasador se izrazio kada su u pitanju napori Gradske uprave Zenica na unaprjeđenju uslova života građana i stvaranju povoljnijih uslova za privređivanje, saopćenon je.

#BiH