Članak

Čović se susreo sa Pendeš i generalima OS: Evropski i NATO put BiH nema alternativu

Prilikom susreta razgovarano je i o izazovima na NATO putu

(Patria) - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović susreo se danas sa ministricom odbrane BiH Marinom Pendeš i generalima iz Oružanih snaga BiH.

Razgovarano je aktuelnim događanjima u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH i temama koje se odnose na međunarodne aktivnosti u okviru NATO integracijskog procesa, aktivnostima i projektima u Ministarstvu odbrane, oružanih snaga i njihovom funkcioniranju.

Prilikom susreta razgovarano je i o izazovima na NATO putu BiH i modalitetima njihovog nadilaženja, te općoj društveno-političkoj situaciji i procesima u zemlji.

Evropski i NATO put Bosne i Hercegovine nema alternativu, istaknuto je danas na sastanku, kao strateško opredjeljenje, kojega ne treba politizirati i na njemu zarađivati sitne političke bodove.

Meritum postojanja naše zemlje leži upravo u činjenici postojanja triju konstitutivnih naroda i bilo kakve radnje na štetu nekog drugog ili trećeg ne mogu doprinijeti stabilizaciji prilika u ovoj zemlji kao i snažnim obvezama i zadacima na našem euroatlantskom i NATO putu.

#BiH