Članak

Počinje Premijer liga BiH, dva derbija na startu

Već na startu očekuje nas dva derbija

(Patria) - Dvomjesečna pauza je gotova, a lopta će se na premijerligaškim terenima ponovo zakotrljati danas, kada su na rasporedu tri susreta 1. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine. Može se reći nova sezona, a stari problemi, jer će se fudbaleri ponovo mučiti i igati po velimim vrućinama, jer nekoliko stadiona u elitnom rangu bh. fudbala nema reflektore.

Već na startu očekuje nas dva derbija, odnosno dva duela aktuelnog i bivših prvaka Bosne i Hercegovine: Željezničar – Borca (subota) i Sarajevo – Zrinjski (nedjelja).

Današnji program obilježit će meč na Grbavici, gdje će Željezničar ugostiti Borac. Banjalučani su izborili povratak u elitu i “vatreno krštenje” imat će u Dolini ćupova. Plavi su prošle sezone ostali bez Evrope za zelenim stolom, pa će ovaj meč za izabranike Amara Osima biti premijerni ove sezone. Meč na Grbavici igra se od 20.30 sati.

Novu sezonu od 17.30 sati otvorit će Velež – Mladost i Zvijezda – Tuzla City. Rođeni su favoriti jer nakon sjajne sezone u Prvoj ligi FBiH imaju visoke ambicije i u elitnom razredu našeg fudbala. Tuzla City se pojačala tokom ljetnom prijelaznog roka, a danas bismo mogli dobiti odgovor da li je to dovoljno da se upuste u borbu za vrh tabele, pišu sportske.ba.

Poslastica 1. kola bit će duel Sarajeva i Zrinjskog koji se igra u nedjelju od 19 sati. Prvak protiv viceprvaka, duel ekipa koje predstavljaju BiH u Evropi i koje su glavni kandidati za titulu. 

Komšijski derbi u nedjelju od 20.30 sati na Tušnju će igrati Sloboda i Radnik. Tuzlaci su izmijenili sastav u odnosu na prošlu sezonu, a uz to promijenili su i trenera. S druge strane Bijeljinci su nesretno eliminisani iz Evrope, jer su preksinoć u penal-lutriji ispali od Spartaka iz Trnave.

Raspored susreta prvog kola:

Subota

Velež – Mladost (17.30)
Zvijezda 09 – Tuzla City (17.30)
Željezničar – Borac (20.30)

Nedjelja

Sarajevo – Zrinjski (19.00)
Sloboda – Radnik (20.30)

Ponedjeljak

Široki Brijeg – Čelik (21.00) 
 

#Sport