Članak

Hrabra igra Sarajeva i poraz na Celtic parku

Sarajevo je dobro otvorilo utakmicu.

(Patria) - Fudbaleri Sarajeva oprostili su se večeras od kvalifikacija za Ligu prvaka. Bordo tim je na gostovanju kod Celtica upisao poraz. Nakon 90 minuta igre rezultat je glasio 2:1. Škoti su u prvom duelu na stadionu Asim Ferhatović Hase slavli sa 3:1 i tako sa ukupnih 5:2 osigurali duel protiv estonskog Nome Kaljua u drugom pretkolu.

Sarajevo je dobro otvorilo utakmicu. Već u drugoj minuti dobra kontra Bordo kluba. Krste Velkoski asistira, a Mersudin Ahmetović rutinski trese mrežu Celtica. Ipak, sudija je poništio gol zbog ofsajda.

Nakon toga Celtic je preuzeo incijativu. Vladan Kovačević je u 24. minuti odbranio snažan udarac McGregora. Samo minut kasnije Christie je pogodio mrežu Sarajeva sjajnim udarcem za vodstvo Cletica od 1:0.

Edouard je u 28. minuti šutira, ali je mladi golman Sarajeva ponovo bio na mjestu. Igrala se 34. minuta kada je Tatar presjekao jednu loptu i pokušao lobovati golmana Celtica sa nekih 35 metara, ali je lopta otišla preko gola. Do kraja prvog poluvremena još jedan dobar pokušaj Edouarda, ali je Dušan Hodžić izblokirao njegov udarac.

U nastavku ponovo bolja igra Celtica. Bolingoli je u 54. minui pokušao, ali je Kovačević bio na mjestu.

U 62. minuti igrači Sarajeva su "zaledili" 50.000 domaćih navijača na Celtic parku. Ahmetović je presjekao jednu loptu, ubacio za Rahmanovića koji glavom spušta za Tatara. Krilni napadač Sarajeva prima loptu na koljeno, dobro se namješta i matira Baina za 1:1.

Pet minuta kasnije Forest je pokušao, ali je večeras sjajni golman Sarajeva Kovačević bio na mjestu. Novi duel Edouarda i Kovačevića viđen je u 75. minuti, ali je golman Sarajeva ponovo bio uspješniji.

Minut kasnije Celtic dolazi u novo vodstvo. McGregor je matirao Kovačevića za 2:1. Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja pa su domaći slavili zasluženu pobjedu. Sarajevo svoj evropski put nastavlja u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

 

 

#Sport