Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 17.11.2014 10:52:57

Autor poeme „Hava – majka Prijedorčanka“, s porodicom doživio saobraćajnu nesreću

Muhić: na Facebooku se zahvalio svima koji su mu pritekli u pomoć

Imam iz Maljevca u Hrvatskoj Admir Muhić, koji je javnosti postao poznat po poemi „Hava – majka Prijedorčanka“ doživo je u nedjelju saobraćajnu nesreću u  Velikoj Kladuši, u kojoj su njegova porodica i on zadobili lakše tjelesne povrede, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Muhić je na svom Facebook profilu objavio fotografiju oštećenog automobila uz koju je napisao da su supruga, djeca i on živi, uz lakše tjelesne ozljede.

- Hvala svima na upućenim riječima podrške! Vozaču s kojim sam se sudario u Velikoj Kladuši želim isto tako brz oporavak. Vozaču koji je izazvao prometnu nezgodu, a koji je pobjegao, Allah ga nagradio! I njemu želim brz oporavak jer to se zove bolest. Ni stao nije ni da pita kako smo obitelj i ja, niti da nas pomogne izvući iz auta, a spasio sam ga od sigurne smrti sebi naštetivši. Bog najbolje zna! Kući sam sa svojima – napisao je Muhić.

On je u javnosti postao poznatiji kada je u julu ove godine, tokom ukopa 284 žrtve posljednje srpske agresije na BiH, na dženazi koja je obavljena u Kozarcu kod Prijedora, pročitao svoju poemu „Hava – majka Prijedorčanka“.

Hava Tatarević, starica iz sela Zecovi kod Prijedora, taj dan sahranila je šest sinova i supruga. Njih su ubili pripadnici Vojske Republike Srpske a onda zakopali u grobnicu Tomašica, gdje je ležalo i stotine drugih tijela Bošnjaka i Hrvata. Muhić je staricu Tatarević u svojoj poemi nazvao simbolom bosanske majke, simbolom boli i patnje, piše NAP.

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android