Članak

Federalni zastupnici traže istragu o kriminalu u Aluminiju

I predsjednica Kluba DF-a Alma Kratina uputila je inicijative da vlade FBiH i Hrvatske održe zajedničku sjednicu o stanju u Aluminiju. 

SARAJEVO, (Patria) - Ivica Pavković, zastupnik HDZ-a BiH uputio je tokom poslaničkog sata vanredne sjednice Predstavničkog doma FBiH inicijativu prema Vladi FBiH.

“U skladu s dosadašnjom politikom veće zaposlenosti, stvaranja i očuvanja svakog radnog mjesta, dajemo punu podršku u zaštiti prava svih zaposlenih u Aluminiju d.d. Mostar. U periodu finansijske konsolidacije iskoristiti sve mogućnosti restrukturiranja i unaprjeđenja poslovanja Aluminija uz potpunu podršku svih institucija u FBiH”, navodi se u inicijativi. 

Treći zahtjev Pavkovića glasi: “Tražimo od svih nadležnih institucija pravne države u FBiH poduzimanje svih potrebnih mjera i aktivnosti, kako bi se ispitale i utvrdile odgovornosti za eventualne nezakonite propuste, koji su doveli do stanja u kojem se Aluminij nalazi”. 

I predsjednica Kluba DF-a Alma Kratina uputila je inicijative da vlade FBiH i Hrvatske održe zajedničku sjednicu o stanju u Aluminiju. 

“Od MUP-a FBiH tražimo da poduzme istražne radnje o kriminalu u Aluminijzu”, navodi se u drugom dijelu inicijative zastupnice Kratina. 

Završen je poslanički sat i u toku je utvrđivanje dnevnog reda. 

Nezvanično se saznaje da je DF predao prijedlog da Mara Đukić bude u rukovodstvu Predstavničkog doma iz reda Hrvata, a Goran Opsenica iz reda Srba. 
 

#BiH