Objavljeno u kategoriji BiH na 15.07.2019 11:29:00

Imamović od Konakovića traži odgovore: Zašto štiti kriminal i gdje je 10 posto od invalidnina

Foto: Patria

SARAJEVO, (Patria) - Predsjednica Udruženja civilne žrtve rata Senita Imamović, koja je jutros prisustvovala početku sjednice Skupštine KS, kazala je okupljenim civilnim žrtvama rata ispred zgrade KS da danas na Skupštini ovog kantona neće biti nikakvih tačaka o ovoj populaciji. 

Dodala je da ne može vjerovati da su se svi oglušili na činjenicu su ispred zgrade Kantona Sarajevo civilne žrtve rata. 

"Oni unutra uživaju, pričaju o oružju i govore da ne znaju šta se dešava s nama. Oni nisu svjesni da štite kriminal Unije civilnih žrtava rata. Tražimo od Skupštine KS da se što prije s budžeta skine Unija civilnih žrtava rata i da prestanu štititi kriminal", poručila je Imamović. 

Predsjednica Udruženja civilnih žrtava rata od predsjednika Skupštine KS Elmedina Konakovića traži odgovor na tri pitanja. 

"Zašto štiti Uniju civilnih žrtava rata, gdje je 10 posto od smanjenja invalidnina i šta je sa tužbama", pitanja su za Konakovića, koja je postavila Imamović.

Udruženje civilnih žrtava rata najavilo je novo okupljanje za ponedjeljak i mogući blokadu Kantona Sarajevo do ispunjenja njihovih uvjeta. Za ponedjeljak je najavljeno protestno okupljanje i drugih udruženja invalida.

Podsjećamo, više desetina civilnih žrtava rata okupilo se jutros ispred zgrade KS, tražeći da ih vlasti u Kantonu Sarajevo uvedu u zakonsku kategoriju i daju im beneficije koje im, kako smatraju, pripadaju.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android