Članak

Tuka, najbrži čovjek Evrope na 800 m: Iz trke u trku osjećam se sve bolje i bolje

Amel je prijavio nastup na Dijamantskoj ligi u Londonu, 20. jula i još čeka potvrdu organizatora.

Amel Tuka, najbolji bh. atletičar sinoć  je osvojio treće mjesto sa najboljim rezultatom sezone 1:43:62. Njegovo vrijeme iz Monte Carla treće je najbolje u svijetu, a da Amel Tuka trenutno je najbrži čovjek Evrope na 800 metara.

Utrka u Monte Carlu je ujedno bila i najbrža utrka na 800 metara ove sezone u svijetu, a Tuka je dokazao da se nalazi u sjajnoj formi! Treći je u svijetu, a prvi u Evropi, ostavljajući iza sebe Poljaka Kszczota sa više od sekundom zaostatka!

Amel je prijavio nastup na Dijamantskoj ligi u Londonu, 20. jula i još čeka potvrdu organizatora.

“Iz trke u trku osjećam se sve bolje i bolje. Već sam imao dvije trke na 1:44 i znao sam da sam na dobrom putu.  Iskreno malo sam se i sam iznenadio sa vremenom iz Monte Carla jer me trener drži još na 90% spremnosti, ali i konkurencija je učinila svoje, jer volim se takmiciti sa najboljima i to mi daje još veći motiv. Moram ostati strpljiv i vjerovati treneru u potpunosti i njegovim riječima da ću tek u Dohi biti u svojoj top formi.  Hvala Bogu zdrav sam, treniram redovno i polako se vraćam tamo gdje mi je i mjesto”, riječi su Tuke.

 

#Sport