Članak

Vlada Kantona Sarajevo odobrila nova zapošljavanja

Na sjednici Vlade Kantona Sarajevo danas je data saglasnost po više prijedloga zaključaka

(Patria) - Na sjednici Vlade Kantona Sarajevo danas je data saglasnost po više prijedloga zaključaka za upošljavanje upražnjenih radnih mjesta. S obzirom da je na snazi moratorij na zapošljavanje neophodno je da se  saglasnost za nova zapošljavanja dobije od Vlade KS.

Prihvaćen je tako Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za popunu šest upražnjenih radnih mjesta u Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, te Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za popunu upražnjenog radnog mjesta na Arhitektonskom fakultetu UNSA, kao i za popunu upražnjenih radnih mjesta na Prirodno-matematičkom fakultetu UNSA.

Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za popunu upražnjenih radnih mjesta na Stomatološkom fakultetu UNSA djelimično je odbijen. Ministri su dali saglasnost na stručne pozicije, a administrativne pozicije su odgodili. 

Prihvaćen je Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za popunu upražnjenog radnog mjesta u Kabinetu premijera Kantona Sarajevo kao i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za popunu radnog mjesta stručni saradnik u Sektoru za sport Ministarstva kulture i sporta.

Također, na sjednici Vlade KS prihvaćen je Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti KJKP "RAD" d.o.o. Sarajevo za raspisivanje javnog konkursa/oglasa za prijem u radni odnos pet (5) radnika na neodređeno vrijeme.

Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti Javnoj ustanovi "Kantonalni centar za socijalni rad" za popunu upražnjenog radnog mjesta na neodređeno vrijeme i to šef službe socijalne zaštite Općine Vogošća, VSS - 1 izvršilac također je usvojen.
 

#BiH