Članak

Šarović: Očekujem otvaranje ruske granice za privrednike iz BiH

Ambasador Ivancov čestitao je ministru Šaroviću izbor za predsjednika SDS-a, ističući da će njegov izbor biti pozitivan korak za stranku

SARAJEVO, (Patria) - Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović sastao se danas sa ambasadorom Rusije u Bosni i Hercegovini Petrom Ivancovim kako bi razgovarali o otvorenim pitanjima i unapređenju daljnje saradnje dviju zemalja.

Na sastanku je razgovarano o otvaranju ruskog tržišta za hranu životinjskog porijekla iz Bosne i Hercegovine. “Vjerujem da smo dovoljno napredovali jer nam je Evropska unija, koja zahtijeva visoke standarde već dozvolila izvoz većine vrsta hrane. Sistem za izvoz hrane životinjskog porijekla je dovoljno razvijen i očekujem otvaranje ruske granice za naše privrednike i u ovoj oblasti”, istakao je ministar Šarović.

Ambasador Ivancov pozdravio je nedavno usvajanje Memoranduma o razumijevanju između Vlade Ruske Federacije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u oblasti ekonomske saradnje na tržištima trećih zemalja. Takođe, na sastanku je razgovarano o pristupanju Bosne i Hercegovine Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO) i pitanju kvalitete tečnih naftnih goriva čije regulisanje je važno za pregovore sa ruskom stranom o pristupanju BiH toj organizaciji.
 
Ambasador Ivancov čestitao je ministru Šaroviću izbor za predsjednika SDS-a, ističući da će njegov izbor biti pozitivan korak za stranku
 

#Biznis