Članak

Uz sjajnu podršku s tribina Celtic ipak jači od Sarajeva

Po teškom terenu i uz kišu koja je padala Sarajevo je došlo do prvog pogotka i povelo protiv Celtica. Ubrzo su Škoti izjednačili, a u drugom poluvremenu su postigli još dva gola.

SARAJEVO, (Patria) - Na stadionu "Asim Ferhatović Hase" večeras je uz podršku skoro 25.000 navijača FK Sarajevo odmjerio snage sa škotskim Celticom. Iako su izgubili s dva razlike (1:3) izabranicama Husrefa Musemića nema se šta zamjeriti. Celtic je bio favorit i to su i opravdali. Poebnu koreografiju pripremili su navijači Bordom tima, a odata je počast i žrtvama genocida u Srebrenici. 

Po teškom terenu i uz kišu koja je padala Sarajevo je došlo do prvog pogotka i povelo protiv Celtica. Ubrzo su Škoti izjednačili, a u drugom poluvremenu su postigli još dva gola. 

Prvu veliku priliku na utakmici imala je ekipa Sarajeva. U sedmoj minuti goolman Bane zaustavlja zicer Hebiboviću. Pet minuta kasnije šansa za goste preko Foresta, ali ostaje 0:0.

U 20. minuti Sarajevo je zaprijetilo preko Velkoskog, međutim odbrana Celtica odlično reaguje. U 28. minuti eksplozija na Koševu. Oremuš je doveo Bordo tima u vodstvo od 1:0.

U 36. minuti Johnston sjajnim golom poravnava na 1:1. Nakon gola, gosti su imali još dvije dobre prilike, ali Kovačević sjajno brani. U posljednjoj minuti prvog poluvremena, Oremuš blokira još jedan pokušaj Škota.

Gosti sjajno otvaraju drugo poluvrijeme. Eduardo majstorskim golom u 51. minuti dovodi Celtic u vodstvo od 1:2. U 68. minuti zaprijetilo je Sarajevo preko Milanovića ostalo je 1:2. Šansa i za Rahmanovića u 74. minuti.

Gosti prijete u 77. minuti, ali Kovačević je bio siguran. Ipak u 86. minuti još jedna lopta u mreži Bordo tima, Sincalit je pogodio za konačnih 1:3.

Sarajevo: Kovačević – Hodžić (Đokanović 87’), Lazić, Šerbečić, Šabanović (Tatar 66’) – Oremuš, Rahmanović (Šišić 78’) – Hebibović, Velkoski, Milanović – Ahmetović.

Celtic: Bain, Šimunović, Ajer, Bolingoli (Haynes 57’), Bitton, McGregor, Brown, Christie, Johnston (Morgan 65’), Forrest (Sinclair 78’) i Edouard.

#Sport