Članak

Musemić uoči meča sa Celticom: Moramo biti realni, oni su veliki favoriti

Novinarima se na pres-konferenciji obratio šef stručnog štaba Husref Musemić i kapiten kluba Krste Velkoski.

(Patria) - Nogometaši Sarajeva sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u 19:45 sati dočekati prvaka Škotske Seltik u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Novinarima se na pres-konferenciji obratio šef stručnog štaba Husref Musemić i kapiten kluba Krste Velkoski.

Husref Musemić je govorio o sutrašnjem renomiranom protivniku, istakao je u više navrata da je Seltik veliki favorit, ali da će njegovi igrači dati sve od sebe.

"U fudbalu je sve moguće, ali moramo biti realni, oni su veliki favoriti. Sigurno je da ćemo dati maksimum, za šta će na kraju biti dovoljno vidjet ćemo", rekao je šef stručnog štaba Sarajeva.

Naglasio je da je Seltik veliki tim i da je čast i privilegija biti trener, igrač i gledalac u sutrašnjoj utakmici. Šef stručnog štaba Bordo tima dotakao se i problema s povredama koje ima njegov tim.

"Imamo problema, Letić, Dupovac i Stanojević su povrijeđeni. Pidro također od ranije. Ali mislim da će svaki igrač koji izađe na teren dati svoj maksimum. Imam samo jednu dilemu u vezi sastava", rekao je Musemić.

Kapiten kluba Krste Velkoski dodao je da su igrači spremni i da se nadaju dobrom rezultatu.

"Jesu favoriti, ali sportski je nadati se. Dat ćemo svoj maksimum, spremni smo i nadamo se dobrom rezultatu", poručio je Krste Velkoski.

#Sport