Članak

Počelo okupljanje navijača Celtica u Sarajevu

Interesovanje za utakmicu je veliko, a u glavni grad BiH stigli su i navijači iz Škotske.

(Patria) - Fudbalski klub Sarajevo u okviru prvog pretkola Lige prvaka na stadionu Asim Ferhatović Hase sutra 9. jula dočekuje Celtic. 

Interesovanje za utakmicu je veliko, a u glavni grad BiH stigli su i navijači iz Škotske. Najviše uživaju u straom dijelu grada Baščaršiji, jer će ih većina iskoristiti i da obiđe znamenitosti Sarajeva.

Foto Armin Durgut/Pixell

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo u objavi na zvaničnoj stranici MUP-a KS navela je da Uprava policije poduzima sve potrebne mjere s ciljem osiguranja ove utakmice.

"Koristimo priliku da pozovemo građane, a posebno navijače pomenutih klubova, da svojim ponašanjem daju svoj puni doprinos kako bi ova značajna sportska manifestacija protekla u fer i sportskoj atmosferi", navodi se u poruci Uprave policije MUP-a KS.

Iz FK Sarajeva apeluju na navijače da svoje ulaznice za predstojeći susret kvalifiacija Lige prvaka protiv škotskog prvaka, Celtica obezbijede na vrijeme.

Obzirom da je broj prodatih ulaznica za tribinu istok na 80% dozvoljenog kapaciteta, koji je umanjen uslijed velikog broja prodatih sezonskih ulaznica i bijelih članskih iskaznica, pojedinačne ulaznice za pomenutu tribinu moguće je kupiti isključivo u Bordo Fan Shopu.

Za utakmicu važe bijele članske i sezonske ulaznice te će na utakmici bit će otvoreni posebni ulazi za vlasnike navedenih kartica. Na istoku C5, zapadu A6 i sjeveru D3 kapije na desnoj strani bit će isključivo za vlasnike sezonskih i bijelih članskih.  

Foto Armin Durgut/Pixell

#Sport