Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 06.07.2019 17:12:00

U okviru akcije "Tebra" SIPA u Ljubuškom uhapsila dvije osobe

Foto Arhiv

LJUBUŠKI, (Patria) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer (SIPA) u petak su u saradnji sa USKOK-om i MUP-om Republike Hrvatske, na području Ljubuškog, proveli operativnu akciju kodnog naziva “Tebra", saopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na četiri lokacije i lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela “Organizovani kriminal” i “Neovlašteni promet opojnim drogama“.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona, SIM i memorijskih kartica, pet komada automatskog vatrenog oružja, veća količina municije raznog kalibra, 10 okvira za automatsku pušku, četiri električna detonatorska upaljača, dvije kamuflažne kamere sa antenom i ručna radio veza „COBRA“.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode predate su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Iz SIPA-e su se zahvalili policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android