Članak

Grku pozlilo na Exit-u nakon čega je preminuo

"EXIT festival se od svog osnivanja zalaže protiv bilo kakve upotrebe narkotika i nastavit će da snažno djeluje na polju prevencije i širenja svijesti o štetnom dejstvu droge".

NOVI SAD, (Patria) - Državljanin Grčke kojem je pozlilo na Exit festivalu, preminuo je u novosadskoj Hitnoj pomoći, saopštili su organizatori Festivala. Sumnja se da je mladić preminuo od posljedica konzumiranja veće količine narkotika.

Iz Exita su saopštili da je obezbjeđenje Festivala primijetilo da je jednom od posjetilaca pozlilo na Gornjem gradu Petrovaradinske tvrđave, poslije čega mu je pružena hitna medicinska pomoć.

Drugi posjetioci, također državljani Grčke koji su se zatekli na mjestu događaja, u izjavama datim Policijskoj upravi Novog Sada naveli su da je preminuli konzumirao veću količinu narkotika tokom dana, ali i da je bolovao od hronične bolesti.

"EXIT festival se od svog osnivanja zalaže protiv bilo kakve upotrebe narkotika i nastavit će da snažno djeluje na polju prevencije i širenja svijesti o štetnom dejstvu droge", navodi se u saopštenju Festivala.

#Region