Objavljeno u kategoriji Sport na 03.07.2019 10:35:00

Lejla Tanović pobijedila na utrci u Hrvatskoj

Foto: PR tim Lejle Tanović

SARAJEVO, (Patria) - Desetostruka državna prvakinja BiH Lejla Tanović pobjedila je na UCI C2 utrci u Hrvatskoj i osvojila novih 30 UCI bodova koji se računaju za svjetsku ranking listu i Olimpijsku normu.

Ovo je bila ukupno deveta pobjeda na UCI utrkama u karijeri Lejle Tanović što je ujedno i rekordan broj pobjeda na utrkama međunarodne biciklističke federacije za bh.bicikliste.

Utrka koja se održala u Metkoviću poslužila je našoj takmičarki kao zadnja provjera pred Balkansko prvenstvo koje se ove godine održava 7. jula u Srbiji.  

“Staza u Metkoviću je bila izuzetno fizički i tehnički zahtjevna sa mnogo uspona. Na balkanskom prvenstvu nas očekuje veoma slična staza sa dugim usponom tako da mi je ova utrka poslužila kao idealna priprema pred balkanski šampionat”, kazala je Lejla Tanović.

Tanović na Balkansko prvenstvo odlazi da brani tri uzastpone titule balkanske prvakinje u elite kategoriji, a prijenos utrke je moguće pratiti direktno u nedjelju na Arena sport 2 kanalu sa početkom u 12:30 sati. 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android