Članak

Općina Stari Grad podržava najbolju bh. biciklistkinju Lejlu Tanović

Lejla Tanović je u svijet biciklizma ušla kao tinejdžerka i to sasvim slučajno, a do danas je ostvarila sjajne rezultate i najbolja je bh. biciklistkinja.

SARAJEVO, (Patria) - Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Tanović osvojila je prvo mjesto na UCI C2 utrci u Metkoviću čime je stekla novih 30 UCI bodova za svjetsku ranking listu i olimpijsku ranking normu. Ovu, desetostruku državnu prvakinju i takmičarku profesionalnog Brujula Bike Racing Teama, koja je među 100 najboljih biciklistkinja svijeta, podržava i Općina Stari Grad.

Za utrku u Metkoviću kazala je da je bila veoma zahtjevna.

“Utrka je bila tehnički i fizički zahtjevna pogotovo što smo nastupali na temperaturi od preko 40 stepeni. BK Metković je odlično organizovao utrku i zasigurno se vidimo i naredne godine“, kazala je Lejla.

Početkom marta, Lejla je osvojila šesto mjesto na XCO Chelva utrci održanoj u Španiji, inače jednoj od najjačih utrka u Španiji. Odmah poslije toga, nastavila je sa sjajnim rezultatima u novoj sezoni osvojivši drugo mjesto i novih 40 UCI bodova na UCI C1 utrci u Vodicama. Komisija za fizičku kulturu i sport Općine Stari Grad donijela je odluku o finansijskoj podršci ove talentovane djevojke.

“Općina Stari Grad me podržala za odlazak na utrku u Španiji održanu 03. marta i u Vodicama održanu 28. marta i hvala od srca na tome”, kazala je Lejla.

Lejla Tanović je u svijet biciklizma ušla kao tinejdžerka i to sasvim slučajno, a do danas je ostvarila sjajne rezultate i najbolja je bh. biciklistkinja.

#Sport