Članak

Kad se rad naplati: FK Sarajevo protutnjao Ljetnim kupom, tri zlata i bronza!

Proteklog vikenda u Sarajevu se odigrao Ljetni kup 2019.

(Patria) - Proteklog vikenda u Sarajevu se odigrao Ljetni kup 2019., a dječaci u više starosnih grupa iz pet država pokazali su svoje nogometne vještine.

Najuspješnija ekipa ove godine definitivno je bila FK Sarajevo i polaznici škole fudbala Asim Ferhatović Hase. Bordo dječaci uzeli su tri zlata i to godišta 2006., 2008. i 2009., dok su dečki starosnog uzrasta 2010. uzeli bronzanu medalju.

Na kraju sezone Bordo momci predvođeni trenerima Isom Bajrićem, Anesom Kozićem, Emilom Šabanovićem i Dženanom Silajdžićem pokazali su da FK Sarajevo radi odličan posao u omladinskom pogonu.

Na ovogodišnjem Ljetnom kupu bukvalno su suvereno vladali zelenim terenom.

Anes Vilić (2009.) proglašen je za najboljeg strijelca, Amar Zahirović (2008.) za najboljeg igrača, a titulu najboljeg golmana u generaciji 2006. ponio je Ardi Hiroš.
Titule su na ljetnom kupu uzeli i Zrinjski, Mlade nade, Bambinosi i Derby.

Generacija 2008. sa trenerom Šabanovićem

Nermin Demirović, organizator turnira kazao je da je sretan i zadovoljan da je sve prošlo u najboljem redu. 

„Zahvalni smo prije svega djeci, a onda klubovima i roditeljima koji su bili dio Ljetnog kupa. Imali smo djecu iz pet država koja su se zabavila, a na kraju su najbolji osvojili nagrade“, kazao je Demirović.

U sjećanje na sportskog radnika Faika Kolara, ove godine simbolično je dodijeljena i ova nagrada koja nosi ime po uglednom sportskom radniku. 
"Faik Kolar" pripala je tako Hasanu Kurbaševiću (2011), članu Škole fudbala Dandy - Novi Pazar.

#Sport