Objavljeno u kategoriji Region na 30.06.2019 08:01:00

Lokalni izbori u Albaniji, opozicija bojkotuje

Foto Koha

TIRANA, (Patria) - U Albaniji se održavaju lokalni izbori na kojima premijer Edi Rama očekuje ubjedljivu pobjedu, dok ih opozicija bojkotuje i traži njegovu smjenu.

Zbog mogućih nasilnih sukoba za bezbjednost u zemlji angažovani su i komandosi. Njihov zadatak je zaštita 84 važna objekata među kojima su i ambasade.

Angažovano je i oko 9.000 policajaca, pripadnika granične policije dok će oko 5. 000 specijalaca za brze intervencije biti u pripravnosti.

U Albaniji će se glasati u 61 opštini, od kojih su u 35 njih na listi kandidata za gradonačelnike i odbornike predstavnici vladajuće koalicije predvođene Socijalističkom partijom Edija Rame.

U preostalih 26 opština postoji više kandidata na biračkim listićima, prije svega predstavnici manjih i manjinskih stranaka.

Prije tri sedmice albanski predsjednik Ilir Meta je odložio lokalne izbore i to zbog neučestvovanja opozicije, ali i straha od građanskih sukoba. Međutim, premijer Edi Rama je odluku predsjednika nazvao neustavnom i poručio da će izbori biti održani u zakazanom terminu.
 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android