Članak

Poruka uoči 30. protesta "1od5miliona": Neće nas uplašiti, sloboda se ne kupuje

Protestna kolona će se kretati od Terazijske česme do trga Nikole Pašića, potom kroz Dečansku i Nušićevu ulicu do Politike, odakle će se kroz Svetogorsku uputiti do zgrade RTS-a.

SARAJEVO, (Patria) - Protesti "1od5miliona" bit će održani 30. put u subotu 29. juna, a studenti će pročitati pismo Uroša Janjića, mladića koji je prošle sedmice izboden u Nišu zbog majice koju je nosio.

Time udruženje "1od5miliona" želi da ukaže na problem rastuće netolerancije i fašizma u društvu, ali i da pruži podršku napadnutom mladiću, piše beogradski "Danas".

Protestna kolona će se kretati od Terazijske česme do trga Nikole Pašića, potom kroz Dečansku i Nušićevu ulicu do Politike, odakle će se kroz Svetogorsku uputiti do zgrade Radio Televizije Srbije (RTS).

"Nakon šest mjeseci borbe, napadi, pritisci i zastrašivanja na sve one koji drugačije misle nisu prestali. Vlast nastavlja da medijski linčuje, vrši represiju, i nasilje nad neistomišljenicima, a to nas motiviše da budemo i ostanemo na ulicama. Režimu poručujemo da nas neće uplašiti, jer se mi borimo za nešto što ne može da se kupi – za slobodu!“, navodi se u saopćenju organizatora protesta.

#Region