Članak

PDP: Dodik da objasni građanima kako je u 'zvaničnu posjetu' primio lažnog vijetnamskog milijardera 

Petrović je naglasila da je zastrašujuće saznanje da svako ko se lažno predstavi može ušetati kod predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske

BANJA LUKA, (Patria) – Кako je moguće da srpski član Predsjedništva BiH i predsjednica Republike Srpske u 'zvaničnu posjetu' prime lažnog vijetnamskog milijardera i sa njim razgovaraju o saradnji i ulaganjima u Republiku Srpsku i BiH i hoće li objasniti građanima, ali i Narodnoj skupštini Republike Srpske u kojoj su položili zakletvu, kako planiraju ublažiti štetu nastalu ovim skandalom?

Izjavila je to portparol PDP-a Anja Petrović, u pisanoj izjavi za bosanskohercegovačke medije.

Petrović je naglasila da je zastrašujuće saznanje da svako ko se lažno predstavi može ušetati kod predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske i da to, kao sastanak od značaja, prenosi Radio-televizija Republike Srpske.

„S pravom se pitamo ko im dovodi i predstavlja raznorazne 'invrestitore', šta rade desetine savjetnika koji redovno imaju tzv. saznanja o raznim obojenim revolucijama, stranim špijunima i rušenju Republike Srpske, a nisu u stanju običnom pretragom na internetu otkriti identitet osobe koja se izdaje za milijardera, a ima samo loše montirane fotografije sa svjetskim državnicima? Takođe, pitamo se da li Dodik i Cvijanovićeva zapravo namjerno dovode u zabludu građane, svjesni pravog identiteta osobe s kojom se sastaju, slikaju i predstavljaju kao budućeg saradnika i investitora?“, kazala je Petrović i pitala da li bi, da priča nije sada otkrivena, i sa Vijetnamcem prošli kao sa nizom prethodnih „investitora“, poput Vučetića koji je nestao sa milionima КM iz državnog preduzeća „Nikola Tesla“, nestalih investitora iz Turističkog centra „Кlekovača“ ili pak Rusa Serdarova, koji je prvo ispumpao milione КM iz budžeta, da bi mu na kraju Vlada Republike Srpske navodno trebala platiti 180 miliona КM da – ode.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović primili su Mai Vu Minha u urede i s njim razgovarali o navodnim investicijama u BiH. Vjetnamac je obišao i Tehnički remont Bratunac, a njegovu firmu državna televizija BHRT predstavila je "jednom od vodećih korporacija u svijetu". Mediji su pak objavili da se radi o čovjeku koji je fotografije sa svjetskim liderima vjetnamac napravio u Photoshopu, te da finansijski izvještaji njegove firme govore da firma vrijedi svega nekoliko hiljada eura, ali ne i milijarde, prenosi Novinska agencija Patria.

#BiH