Članak

Ured disciplinskog tužioca otvorio predmet protiv Dalide Burzić

Novinska agencija Patria krajem aprila je objavila da su tužioci Tužilaštva KS pisali VSTV-u i otkrili sve neregularnosti Burzić dok je bila glavna tužiteljice Tužilaštva KS.

SARAJEVO, (Patria) - Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine registrovao je po službenoj dužnosti predmet protiv Dalide Burzić, sutkinje Suda Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz VSTV-a za Novinsku agenciju Patria.

UDT je predmet otvorio nakon objava medija o pismima tužilaca Tužilaštva KS o neregularnostima Dalide Burzić dok je bila glavna tužiteljica Tužilaštva KS. Pisma su upućena Visokom sudsko i tužilačkom vijeću nakon što je Burzić imenovana za sudiju Suda BiH. Njeno imenovanje za državnog sudiju u februaru 2019. godine bilo je u isto vrijeme dok se vodio disciplinski postupak protiv nje zbog slučaja Dženan Memić. UDT je otvorio predmet protiv nje zbog neprimjerenog kontakta sa ocem ubijenog mladića Murizom Memićem i izjava u javnosti u vrijeme dok je trajao sudski postupak. 

Novinska agencija Patria krajem aprila je objavila da su tužioci Tužilaštva KS pisali VSTV-u i otkrili sve neregularnosti Burzić dok je bila glavna tužiteljica Tužilaštva KS. Reakcije VSTV-a nije bilo kao ni UDT-a dok mediji nisu objavili pisma koja su upućena članovima VSTV-a na čelu sa predsjednikom Milanom Tegeltijom. 

#BiH