Članak

Stranom državljaninu izrečena mjera protjerivanja iz BiH

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH.

SARAJEVO, (Patria) - Provodeći pojačane operativne mjere kontrole kretanja i boravka stranaca, inspektori Službe za poslove sa strancima,  u saradnji sa Federalnom upravom policije, otkrili su i locirali
sigurnosno interesantno lice na području Mostara.

U postupku koji je provela Služba za poslove sa strancima s ciljem utvrđivanja zakonitosti boravka u BiH, te operativnim radom i provjerama, lice je identifikovano kao O. D, državljanin Republike Turske, za kojeg je utvrđeno da se nalazi na međunarodnoj potjernici, koju je Interpol Podgorica raspisao zbog počinjenog krivičnog djela trgovina ljudima, organizovani kriminal.

Stranom državljaninu je u skladu sa važećim zakonskim propisima izrečena mjera protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriju BiH na period od tri godine, nakon čega je isti  predat policijskim službenicima Federalne uprave policije, radi preduzimanja daljih mjera i radnji po međunarodnoj potjernici.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH.

#BiH