Članak

Bronzana medalja judistkinji Narin Handan iz ON1 judo kluba na Balkanskom prvenstvu u Skoplju

Narin Handan iz sarajevskog ON 1 judo kluba osvojila je bronzanu medalju na Balkanskim prvenstvima u judou (U15) održano tokom vikenda u Skoplju u Makedoniji

SKOPLJE, (Patria) - Narin Handan iz sarajevskog ON 1 judo kluba osvojila je bronzanu medalju na Balkanskim prvenstvima u judou (U15) održano tokom vikenda u Skoplju u Makedoniji. Ovom medaljom Handan je postala treća takmičarka ON 1 judo kluba kojoj je osvojila medalju na Balkanskim prvenstvima i klubu i Bosni i Hercegovini donijela uspjeh. 

Handan je u borbi za bronzanu medalju savladala predstavnicu Rumunije te tom pobjedom osigurala bronzu za Bosnu i Hercegovinu.

Bosnu i Hercegovinu na Balkanskim prvenstvima u Skoplju su predstavljale još i državne prvakinje, također takmičarke ON 1 džudo kluba Amina Merjem Hebib i Zahra Handan. 

Takmičarka Amina Merjem Hebib pobijedila je predstavnicu Bugarske i predstavnicu Grčke te se borila za bronzanu medalju sa predstavnicom Turske. Ovaj put uspješnija je bila predstavnica Turske koja je osvojila bronzu dok je Amina Merjem Hebib nakon te borbe završila kao petoplasirana takmičarka prvenstva.

Balkansko prvenstvo u judou okuplja 11 zemalja: Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Crnu Goru, Cipar, Grčku, Kosovo, Makedoniju, Rumuniju, Srbiju i Tursku. 

Tim bh. takmičarki u Skoplju predvodio je predsjednik ON 1 kluba Karim Hebib.

#Sport