Članak

Rukometaši BiH izgubili od Bjelorusije

Rukometna reprezentacija BiH večeras je u Tuzli izgubila je od Bjelorusije 31:25 u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra 2020. godine

TUZLA, (Patria) - Rukometna reprezentacija BiH večeras je u Tuzli izgubila je od Bjelorusije 31:25 u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra 2020. godine. 

Češka se pobjedom nad Finskom (26:24) plasirala na Evropsko prvenstvo, a pitanje druge ekipe koja će proći iz kvalifikacione grupe bit će riješeno 16. juna kada BiH gostuje u Češkoj, dok Bjelorusija dočekuje Finsku.

BiH se može plasirati na EURO ukoliko sljedeću utakmicu slavi ili odigra neriješeno, a Bjelorusi izgube od Finaca. U slučaju da završi na trećem mjestu, reprezentacija BiH također ima velike izlgeda se se plasirala na Evropsko prvenstvo kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe u kvalifikacijama.

BiH: B. Burić (9 odbrana), Grahovac, S. Burić 4, Hamidović 1, Haseljić 4, Herceg 1, Karačić 1, Malinović 2, Mandić 1, Ovčina 1, Panić 2, Perić, Prce 1, Predragović, Terzić 6, Toromanović 1. Selektor: Bilal Šuman.

Bjelorusija: Saldacenka (8 obrana), Kišou (2 odbrane), Baranau, Bohan, Brouka, Gajdučenko, Karalek 5, Karvacki, Kulak 1, Kuleš 7, Lukjančuk 1, Nikulenkau 2, Puhouski 4, Šilovič 7, Vailupau 1, Jurinok 3. Selektor: Jurij Ševcov.
 

#Sport