Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 12.06.2019 14:09:00

Rasprodate karte za predavanje profesorice Jasne Bajraktarević

Foto Inelex

SARAJEVO, (Patria) - Ulaznice za večerašnje javno predavanje prof. dr. sc. Jasne Bajraktarević pod nazivom "Psihopatologija svakodnevnice – Kako preživjeti život", su rasprodate.

"S obzirom na veliku potražnju i ograničen broj mjesta u Domu mladih - Skenderija, obavještavamo sve zainteresirane da je zatvorena prodaja karata za navedeno prvo predavanje ali istovremeno obavještavamo javnost da imamo u planu organizirati slična predavanja ponovo u Sarajevu kao i u ostalim gradovima BIH", navode organizatori predavaja.

Program večerašnje manifestacije počinje u 19 sati, a ulaz u Dom mladih biti će otvoren od 18h.

Dvadeset i pet godina univerzitetske karijere, dvadeset godina djelovanja u Sarajevu i četiri godine rada psihološkog savjetovališta PsychoPractice prof. dr. sc. Jasne Bajraktarević, povod su
za organizaciju predavanja na temu "Psihopatologija svakodnevnice – Kako preživjeti život", koje će se održati u Domu mladih.

Predavanje je koncipirano na temelju najčešćih pitanja i problema koje su klijenti u ordinaciji postavljali i zbog kojih su potražili savjet ili stručnu intervenciju.

Najviše pažnje biti će posvećeno temama poput anksioznosti, depresiji, sagorjevanju na poslu, mobingu, komunikaciji roditelja i djece, paradoksu očekivanja, problemima samopouzdanja, samopoštovanja, kontroli impulsivnosti, problemima u učenju i dr, kao i načinima prevazilaženja istih.

Cilj ovog predavanja je implementiranje psiholoških implikacija u svakodnevni život ljudi, demistifikacija straha od odlaska psiholozima i terapeutima kao i otkrivanje novih pristupa svakodnevnim problemima.

Predavanje je predviđeno za sve generacije i prilagođeno je širem obrazovnom spektru.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android