Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 12.06.2019 10:11:00

SIPA u okviru predmeta kodnog naziva 'Tulip' uhapsila dva lica

Foto Arhiv

(Patria) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Sarajeva lišili slobode dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizovani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelom iz člana 189a. istog zakona „Organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata“.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti policijski službenici SIPA-e pretresli su osumnjičena lica, stambene objekte i vozila koja su koristili, te tom prilikom otkrili 14 krijumčarenih lica, državljana Iraka, Irana i Sirije.

"Također, prilikom pretresa privremeno su oduzeti i određeni predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Osumnjičena lica su privedena u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine", saopćeno je iz SIPA-e.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android