Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 12.06.2019 09:05:00

ART market 16. juna u Sarajevu: Pronađite svoj idealan poklon

Prilika za domaće proizvođače

SARAJEVO, (Patria) - Online platforma OREA i Vakufska banka nastavljaju uspješnu saradnju na promociji i afirmaciji kreativnih, domaćih brendova te će u nedjelju, 16. juna organizirati ART market u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine. Na ovom događaju će se za članove OREA porodice, ali i druge izlagače i posjetioce upriličiti cjelodnevno druženje i ljetni bazar, gdje kreativci u predivnom ambijentu mogu predstaviti svoje proizvode.

Ambasadorica i suosnivačica online platforme OREA Amra Silajdžić-Džeko izjavila je da će market biti prodajnog karaktera, a da su organizatori pripremili i dodatne aktivnosti kako bi ovo druženje proteklo u ugodnoj atmosferi i zabavi.

"Svi vrijedni i kreativni učesnici dobit će priliku da se i na ovaj način predstave javnosti, a posjetioci će se moći i lično uvjeriti kakve sjajne unikatne proizvode nude. Osim toga, pripremili smo i druge zanimljivosti - dječiji kutak, muzičke goste, radionice, degustacije hrane i još mnogo toga", poručila je Amra i pozvala sve da nedjelju, 16. juni, provedu u hladu Botaničkog vrta u centru Sarajeva na zabavnom druženju na kojem će moći saznati sve što ih zanima o izloženim proizvodima, pronaći idealan poklon ili se jednostavno opustiti uz muziku i ugodno društvo.

"ART Market zamislili smo kao buduće tradicionalno okupljanje i promociju brendova koji su svoje povjerenje poklonili Orei, ali i priliku za sklapanje novih prijateljstava i širenje naše porodice kreativaca kojoj otvaramo vrata širem tržištu kako bi se domaći proizvodi mogli naručiti iz svakog kutka svijeta i dostaviti na adresu na koju želite", otkrila je Amra poručujući da se raduje ovom druženju.

Zvanično otvaranje ART Marketa je 16. juna u 12 sati. Cijena ulaznice je 2 KM, a prihod od prodaje istih će se dijelom donirati Zemaljskom muzeju BiH, a ostatak usmjeriti u humanitarne svrhe.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android