Članak

Dodik saziva sjednicu Predsjedništva, ali već sumnja u njen ishod

Dodik je kazao i da niko neće postaviti vojsku na granici između Republike Srpske i Srbije

(Patria) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik za danas je sazvao hitnu sjednicu Predsjedništva BiH zbog migrantske krize. Dodik je novinarima u Banja Luci u ponedjeljak rekao da je sazvao sjednicu koju je zatražio član Predsjedništva BiH Željko Komšić, ali je dodao da sumnja u adekvatan ishod te sjednice. 

Dodik je rekao da bi to sve to mogla biti "jalova priča, jer nema Vijeća ministara koje bi nešto operativno moglo i da uradi po tom pitanju“. 

Dodik je kazao i da niko neće postaviti vojsku na granici "između Republike Srpske i Srbije kako bi bio spriječen ulazak migranata."

"Vijeće ministara koji je trebao da bude rješenje za migrantsku krizu postao je dodatni problem jer nije ništa učinio. Zakazao sam sjednicu Predsjedništva BiH, ali mislim da će to biti jalova priča ", rekao je Dodik novinarima.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH i uključivanje Oružanih snaga BiH u rješavanje migrantske krize. Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH također da je podržao taj prijedlog.

"Mi smo na drugoj sjednici raspravljali o migrantskoj krizi i zadužili VM da nam dostavi zaključke. Ja sam za to da Predsjedništvo BiH poduzme mjere kako bi se zaštitili interesi BiH i to na temelju zaključaka koje je danas donijelo Vijeće ministara", rekao je Džaferović.

#BiH