Članak

Sarajevo: Terzić i Zrnić pobjednice ženskih utrka u revijalnom i takmičarskom programu

Sportski izazov i dobra zabava na Vilsonovom šetalištu.

SARAJEVO, (Patria) - Sunčano vrijeme i spremnost trkačica iz cijele BiH da odgovore trkaćem izazovu od 3.5 kolometara u rekreativnom i nešto zahtjevnijem od 7 kilometara u takmičarskom dijelu programa, kao i dobra atmosfera na After run party-u, obilježili su današnju, 3.dm utrku, održanu u Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

U najmasovnijoj do sada ženskoj utrci u BiH, od prijavljenih 1.690, učestvovale su 1. 573 trkačice.

Rekreativnu utrku od 3.5kilometara  u 9.30 sati iza Historijskog muzeja startale su 1.183 dame, a prva kroz cilj, sa ostvarenim vremenom od 14 minuta i 8 sekundi, prošla je Hanifa Terzić iz Sarajeva, koja se rekreativnim trčanjem bavi desetak godina.

"Posljednjih nekoliko godina intenzivnije trčim, a učestvovala sam na svim dosadašnjim izdanjima dm ženske utrke. Uzbuđena sam zbog najboljeg vremena koje sam ostvarila među rekreativkama, a moram istaći kako je ovo najbolje organizirana utrka do sada i da je atmosfera stvarno sjajna“, izjavila je Hanifa Terzić.

Sat vremena iza rekrativki sa iste lokacije 390 učesnica startalo je takmičarsku utrku, a pobjedu, sa prolaznim vremenom od 27 minuta i 18 sekundi slavila je Selma Zrnić, također iz Sarajeva. Selma je inače višestruka državna prvakinja na 800 metara i članica Atletskog kluba Sarajevo.

"Ovo je drugi put da učestvujem u dm ženskoj utrci a drago mi je da smo imali priliku da ove godine trčimo i više kilometara. Sretna sam zbog pobjede, ali prvenstveno sam se prijavila kako bih promovisala trčanje i lično doprinijela razvijanju svijesti o zdravim životnim navikama, što bavljenje sportom zasigurno jeste“, izjavila je Zrnić.

Drugoplasirana u takmičarskoj utrci je Amela Trožić, koja je 7 km istrčala za 29 minuta i 20 sekundi, dok je treće mjesto zauzela Emina Begić sa prolaznim vremenom od 30 minuta i 41 sekundu.

Sve učesnice 3. dm ženske utrke po završetku dobile su finišersku medalju, dri-fit majicu proizvedenu u BiH te bogat poklon paket dm-a, partnera i prijatelja utrke.

Najbrže učesnice takmičarske utrke su i nagrađene. Tri prvoplasirane osvojile su poklon kartice dm-a, u iznosu od 300 KM za osvojeno prvo mjesto, od 200 KM za osvojeno drugo mjesto, a trećeplasiranoj uručena je dm poklon kartica u vrijednosti od 100 KM.

#Lifemagazin