Članak

MUP KS: Osumnjičeni za ubistvo u Sokolović Koloniji pronađeni na Bjelašnici

Daljom pretragom terena, u blizini sela Luke, mjesto Bjelimići, općina Konjic, na makadamskom putu prema vrhu Visočice, pronađeno je vozilo, u kojem se nalazilo beživotno tijelo A.K.

SARAJEVO, (Patria) - U ulici Francuske revolucije 8. juna oko 19.20 sati od strane NN lica došlo je do upotrebe vatreno oružja, nakon čega je usljed zadobijenih povreda lice A.K., rođeno 1992.godine, preminulo..

Na lice mjesta izašli su policijski službenici Pete PU i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

O svemu je obavješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je zajedno sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rukovodio uviđajem.

Tijelo preminulog, prevezeno je u prosekturu Bare, gdje će po naredbi tužioca biti obavljena obdukcija.

Nakon izvršenog krivičnog djela iz člana 166. KZ F BiH ( Ubistvo), policijski službenici Sektora kriminalističke policije ( Odjeljenja za krvne,seksualne delikte i ratni zločin) i Sektora za policijsku podršku ( Jedinica za specijalističku podršku), uz asistenciju i podršku Obavještajno-sigurnosne agencije BiH,  u toku noći nastavili su intenzivnu potragu za NN licima, na putnoj komunikaciji Sarajevo-Bjelašnica-Visočica-Bjelimići. 

Na lokalitetu Bjelašnice u blizini mjesta Sinanovići, općina Trnovo, policijski službenici su pronašli i lišili slobode lica A.I., rođen 1996.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen i lice A.Š., rođen 2000.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Daljom pretragom terena, u blizini sela Luke, mjesto Bjelimići, općina Konjic, na makadamskom putu prema vrhu Visočice, pronađeno je vozilo, u kojem se nalazilo beživotno tijelo A.K., trećeg lice za kojim se tragalo.

U jutarnjim satima 9. juna od strane policijskih službenika Hercegovačko-neretvanskog kantona i Sektrora kriminalističke policije (Odjeljenja za krvne, seksualne delikte  i ratne zločine), pod nadzorom tužioca Hercegovačko-neretvanskog kantona, na licu mjesta je izvršen uviđaj. Uviđaju su prisustvovali i policijski službenici KDZ-a Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, obzirom da je u vozilu pronađeno oružje i dvije ručne bombe.

Nakon završenog uviđaja, specijalnih vozilom „pauk“, pronađeno vozilo je prebačeno na službeni parking MUP-a Kantona Sarajevo, radi daljih vještačenja.

Nakon kriminalističke obrade, lica A.I i A.Š., predati su u nadležnost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo. 

Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

#CrnaHronika