Objavljeno u kategoriji Region na 08.06.2019 13:38:00

Odbio voditi ekipu u utakmici s Kosovom, FS Crne Gore smijenio selektora Tumbakovića

Ljubiša Tumbaković (Foto: kolektiv.me)

PODGORICA, (Patria) - Ljubiša Tumbaković smijenjen sa kormila fudbalske reprezentacije Crne Gore nakon što je odbio da vodi utakmicu sa Kosovom, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Crne Gore.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore održao je vanrednu sjednicu zbog dešavanja u i oko "A reprezentacije" uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za EURO 2020 protiv selekcije Kosova. 

“Članovi Izvršnog odbora donijeli su jednoglasnu odluku o smjeni dosadašnjeg selektora nacionalne selekcije Ljubiše Tumbakovića zbog odluke da ne vodi ekipu na pomenutoj utakmici, što predstavlja neprijatno iznenađenje i kršenje profesionalnih obaveza definisanih ugovorom. Također, Izvršni odbor je odlučio da nacionalni tim na utakmici sa Češkom sa klupe predvodi tandem Miodrag Džudović i Dragoje Leković", navodi se u saopštenju.

Članovi Izvršnog odbora izrazili su ogromno žaljenje što su pritisci iz pojedinih krugova učinili da u ovom važnom meču za nacionalni tim ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić, i što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile fudbal i sport. 

Podsjetimo, Tumbaković, kao i dvojica fudbalera Crvene Zvezde, Marko Ivanić i Filip Stojković, koji su rođeni u Srbiji, ali nastupaju za crnogorsku selekciju, prethodnih dana su bili izloženi velikim pritiscima i prijetnjama od strane navijačkih frakcija iz Beograda, kako pomenuti trener i igrači ne bi nastupili protiv selekcije Kosova. 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android