Članak

Višković pozvao privrednike iz Srbije da se iz FBiH presele u RS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković prisustvovao je danas u Novom Sadu „Poslovnom forumu sa Republikom Srpskom"

(Patria) - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković prisustvovao je danas u Novom Sadu „Poslovnom forumu sa Republikom Srpskom".

U svom obraćanju, Višković je istakao da je u posljednjih nekoliko godina intenzivirana saradnja između Republike Srpske i Srbije u svim oblastima i zahvalio rukovodstvu Srbije na podršci Republici Srpskoj u realizaciji različitih infrastrukturnih projekata, saopćeno je iz Vlade tog bosanskohercegovačkog entiteta. 

On je istakao da je pomoć Srbije Republici Srpskoj u proteklih nekoliko godina premašila 30 miliona eura.

Višković naglasio je da je današnji skup prilika da se privredni subjekti iz Republike Srpske i Srbije povežu, te da zajedno rade i nastupaju na evropskim tržištima.

„Da bi sačuvali Republiku Srpsku i jačali srpski narod na svim prostorima gdje on živi, potrebna nam je jača i bolja ekonomska povezanost i ekonomska sigurnost", rekao je  Višković.

Poručio je da je Vlada Republike Srpske kreirala set zakona, čiji je cilj rasterećenje privrede i povećanje plata u realnom sektoru. Najavio je i donošenje zakonskog rješenja koje će omogućiti olakšice za privredne subjekte iz Srbije, koji žele da investiraju i grade svoje pogone u Republici Srpskoj.

Višković je pozvao privrednike iz Srbije, koji već imaju svoje poslovne subjekte u BiH, ali koji posluju na teritoriji Federacije BiH, da sjedišta svojih kompanija presele, ili vrate na teritoriju Republike Srpske, jer, kako je rekao, više od 80 procenata svoje robe plasiraju na tržištu Republike Srpske.


 

#Biznis