Objavljeno u kategoriji Region na 13.11.2014 17:35:42

Bandić uskoro na slobodi, Sud prihvatio kauciju od 15 miliona kuna

Nakon što odluka postane pravomoćna, Bandić će izaći iz zatvora

Zdenko Posavec, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu pustio je Milana Bandića da se brani sa slobode i prihvaćena je kaucija od 15 miliona kuna, iako je nuđeno 22,5 miliona, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Bandiću je sud izrekao i mjeru opreza kojom mu je zabranjeno obavljanje djelatnosti. To znači da se Bandić neće vratiti na posao, odnosno da gradonačelničke dužnosti ne može obavljati sve dok postoje optužbe protiv njega. Uskok ima pravo žalbe na ovu odluku, tako da će Bandić ostati u Remetincu dok odluka o puštanju iz pritvora ne postane pravomoćna.

To najveća kaucija ikad prihvaćena pred hrvatskim sudovima. Radi se o gotovo dvostruko većem iznosu od onog koji je ponudio dosadašnji rekorder Ivo Sanader, čiji su prijatelji založili svoje nekretnine kako bi se skupilo 12,5 miliona kuna.

Podsjećamo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i još osmorica osumnjičenika iz afere Agram, poslijepodne su dovedeni na zagrebački Županijski sud, gdje je sudac istrage Zdenko Posavec ponovo odlučivao o istražnom zatvoru, odnosno ponuđenim kaucijama koje je ranije odobrio svima osim Bandiću.

Prošli put je Bandić ponudio 5,8 miliona kuna. 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android