Članak

SDP BiH će podržati sva dobra zakonska rješenja koja je predložilo Udruženje poslodavaca FBiH

Naročito je naglašeno da će podršku dobiti ona zakonska rješenja koja u konačnici znače boljitak za radnike, poslodavce i državu u cjelini.

SARAJEVO, (Patria) - Predstavnici Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine razgovarali su danas sa predsjednikom SDP BiH Nerminom Nikšićem i zastupnicima ove stranke u Predstavničkom domu  Parlamenta Federacije BiH o "inicijativi 20+5+6“.

Radi se o setu zakonskih rješenja i inaicijativa koje je UPFBiH dostavilo Vladi i Parlamentu FBiH s ciljem rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta, saopćilo je Udruženje poslodavaca FBIH.

Predstavnici SDP BiH podržali su inicijative UPFBiH prema Vladi i Parlamentu FBiH, s naglaskom da će zastupnici ove stranke u Parlamentu FBiH podržati sva dobra zakonska rješenja i inicijative koje će biti u interesu stvaranja boljeg poslovnog ambijenta, koji će omogućiti snažniji priliv investicija, usvajanje novih tehnologija u proizvodnim procesim i otvaranje novih radnih mjesta.

Naročito je naglašeno da će podršku dobiti ona zakonska rješenja koja u konačnici znače boljitak za radnike, poslodavce i državu u cjelini.

"Istaknuli smo da je Udruženje poslodavaca FBiH nakon dogovora sa predstavnicima sindikalnih organizacija FBiH spremno razgovarati i zajednički predložiti Vladi FBiH povećanje minimalne plaće, jer je i interes  oslodavaca da imamo zadovoljne i motivirane radnike“, kazao je Mladen Pandurević, direktor UPFBiH nakon sastanka. 

Sastanak sa predstavnicima SDP BiH predstavlja nastavak aktivnosti djelovanja UPFBiH prema parlamentarnim strankama, a nakon tematske sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojemu je donesen  zaključak kojim je zatraženo od Vlade FBiH da razmotri prijedloge zakona i u roku od 60 dana ih dostavi zastupnicima na razmatranje i usvajanje.

Do sada su održani sastanci sa predstavnicima parlamentarnih stranaka SDA, SBB BiH, Demokratska fronta, a u narednom periodu očekuju se sastanci sa predstavnicima i drugih parlamentarnih stranaka u Parlamentu FBiH.

#Biznis